В клиника вместо в класната стая посрещна новата учебна година Цвета

...
В клиника вместо в класната стая посрещна новата учебна година Цвета
Коментари Харесай

Златно момиче с емоционално обръщение от болничната стая

 В клиника вместо в класната стая посрещна новата образователна година Цвета Страхилова. 17-годишната ученичка е наричана златното момиче на детско-юношески фолклорен отбор " Граовче “ в Перник, защото е международна, европейска и балканска шампионка по фолклор и в сбирката си от оценки има над 50 златни медала от национални и интернационалните фестивали и състезания. 

Цвета е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия Т-клетъчен имунофенотип - рефрактерно заболяване. Благодарение на помощта на хората през юли тази година тя стартира лекуване в клиника в Германия.

Заради лекуването си тя посрещна първия образователен ден в болнична стая. Тя употребява празничния ден, с цел да напише трогателно писмо до учителите и съучениците си в  в Перник. 

" Скъпи учители, драги сьученици, благи другари от Шесто СУ! Честит първи образователен ден! Честит празник на знанието, творчеството и изкуството да намериш себе си посредством книгите. Трупайте знания, вслушвайте се в по-големите, търпеливо изкачвайте стълбата на триумфа, само че не забравяйте и да мечтаете! Успехът идва не с бързане, а с неизменност.

Драги учители, благодаря Ви за търпението, желанието, всеотдайността и мотивацията, с които ни зареждате! Ежедневният труд и искрицата обич, която всеки от вас носи, раждат светлото ни бъдеще. На всички Вас поисквам здраве и плодотворна нова образователна година. Надявам се скоро да се срещнем отново. Бъдете здрави и усмихнати! “, съобщи прочувствено Цвета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР